Son zamanların en popüler oyunlarından olan Palworld çılgınlığına hoş geldin! Oyuna başlamak istiyorsan ya da yeni başladıysan, doğru yerdesin!
Palworld, bir çeşit açık dünya Pokemon (aaa pardon Pokemon değil Pal 🙄) yakalama oyunu olarak tanımlanabilir. Daha sadece erken erişim aşamasında olmasına rağmen, 27 Ocak’ta Steam’de 2 milyonun üzerinde eş zamanlı oyuncuya ulaşarak herkesin dikkatini çekti. Bu rakamla Steam’deki en yüksek eş zamanlı oyuncu sıralamasında ikinci sırayı elde etti. 2018’de PUBG 3,257,248 eş zamanlı oyuncuyla kırdığı rekoru hala elinde tutuyor.
N’apıyoruz Şimdi?
Bu yazıda 3 farklı ilerleme noktasından anlatıyorum. Evet, istediğiniz sorudan, pardon noktadan yazıya devam edebilirsiniz.
1- Hello Palworld!
Oyuna yeni başladın ve ilk adımlarını atıyorsun…
2- Hangi Paller?
Önce hangi ponçik palleri yakalamalısın?
3- Son görev – Rayne Syndicate’s Tower boss’unu nasıl öldürüyoruz?
Bodoslama girmeyi ben de isterim tabii ama olmuyor, olamıyor.
Bonus: 2. base için ideal yer!
1- Hello Palworld!
Dev bir haritanın bir köşesinde başlıyoruz. Etrafta tatlı şişman koyunlar ve tavuklar zıplıyor. Sorun yok, tehlike yok, her şey kontrol altında!
Işıldayan kolona git ve “fast travel” kilidini aç. Bu, haritada farklı yerlere ışınlanmamızı sağlıyor. Sağ üstte görevler göreceksin. Önce bir “primitive workbench” inşa et diyor bize ama acele etme. Yerlerden biraz odun biraz da taş toplayıp şelaleyi bulana kadar ilerle. Merak etme, sana saldıran bir şey olmayacak, güvendesin. Yolda yeterli taş, odun ve bulursan küçük mavi taşları (paldium) topla. Bu sırada bulduğun “red berry”leri de toplamayı unutma, durduk yere karnın acıkmaya başlayacak ve bu meyveler bizim temel besinimiz olacak.
Şelaleyi buldun. Artık primitive workbench olsun, palbox olsun ne varsa inşa edebilirsin. Şelalenin aktığı yerin sağı başlangıç için iyi bir nokta çünkü base inşa ederken geniş düz alan ve “ore” kaynağı olması gerekiyor.
Base’ini kurdun. Usulca koyunlar ve tavuklara yanaştın, belki de 1-2 tane kaptın. Palbox’ta işe koyarsan hemen senin için çalışmaya başladıklarını göreceksin. Yakalamaya çalışırken zorlanırsan, biraz daha hasar verebilirsin ama sakın öldürme! Risk almak yerine arkadan yaklaşmayı dene. Yakalama ihtimalin çok daha artacak!
Bunları yaparken bir anda seviye atladığını fark edeceksin. Inventory’e tıklayıp, stat points’e geldiğinde, health, stamina, attack, defense, work speed ve weight opsiyonların var. Burada 20. seviyeye kadar öncelikle weight, sonra health alanına puan ver. Diğerleri harcadığın puana gerçekten değmiyor (zaten diğer her şeyi pal’lerin yapıyor!) ve uzuuun bir süre de değiştiremiyorsun.
2- Hangi Paller?
Yakalama ihtimali dedik ama, önce hangilerinin peşinde olmak lazım?
Base için:
Lamball
Bu topçik arkadaş senin yerine workbench’te eşya yapacak. Bir şeyler üretmek için zaman harcama, bırak pal’lerin yapsın! Ranch yaptıktan sonra da senin için wool üretecek.
Cattiva
Hem base’teki üretim işlerini, eşya taşımayı yapıyor hem de taş kaynağın olduğu zaman madencilik yapacak. Ayrıca, beslenme zincirinin önemli 3. aşaması olan “gathering” yeteneği de var.
Foxparks
Gece dolaşırken senin için ortamı aydınlatır, ayrıca kindling yeteneği ile biraz daha ilerleyince base alanında ore’lardan ingot oluşturuyor (her şeye gerekiyor bu meret!) ve senin için yemek yapıyor!
Lifmunk
Her eve lazım. Odun keser, üretim yapar, tohum eker ve “gathering” yani mahsül toplama yeteneği de var…
Fuack
Üretim ve taşıma dışında, besin zincirinin önemli 2. noktası olan sulamayı yapar.
Fuack, ve Lifmunk ile oyunun başında yapacağın berry plantation’ını sonsuz aktif hale getirebilirsin. Otomatik olarak yemek üretimi ve feedbox’a aktarımı bundan sonra pal’lerinin sorumluluğunda! Acıktıkça oradan berry al, hem pal’lerin yesin hem sen de ye.
Ekibin İçin:
Ekibinde, istediğin zaman ortaya çıkarabileceğin toplam 5 pal bulundurabilirsin. Burada oyunun başlarında en çok işe yarayan dördü var, 5. için ise uçan binek pal seçebilirsin. (10 küsürlerde Nitewing, 20 küsürlere yaklaşınca da Vanwyrm)
Savaşırken, dikkat etmen gereken bir yetenek akışı var. Oyunun başında çok önemli olmasa da, zorlandığın pal’ler olursa bu akışa dikkat etmen işini kolaylaştırır. Bazı elementler, diğerlerine karşı avantaj sağlıyor, bazıları da tabii dezavantaj:
Ekip için peşinde olacağımız pal’lere gelirsek…
Daedream
İlk gece, etrafta mor mor parlayan bu minnoçları göreceksin. Hemen koş ve kap bi’ tane. Sadece bu arkadaş varken 2. bir pal daha yanına çağırabiliyorsun. 2 pal ile gezmek her alanda avantaj!
Chillet
İlk ele geçirebileceğin “boss” pal. Başlangıç alanına çok yakın, 11. level bu arkadaşa, 11. seviyeye gelmeden saldırmanı tavsiye etmem. Hatta sen 12’yi bi bekle. Tat kaçıran bir saldırısı var.
Ama ele geçirdikten sonra, senin yanında savaşırken karşı tarafın tadını kaçırdığı için, hızlıca en avantajlı savaş pal’in haline geliyor.
Tombat
Sadece geceleri ortaya çıkan bu pal’in hiç bir teknoloji puanı ve üretim gerektirmeyen partner yeteneği var. Ultrasonik sonar! Ortaya çıkar, yeteneği aktive et ve çevrendeki tüm pal’ler üstteki yön barında gözüksün! Böylece istediğin/aradığın bir pal varsa bulman çok kolaylaşıyor.
Rushoar
Binek olarak da kullanabildiğimiz bu küçük domuzcuğın “reckless charge” yeteneği, ore toplamak için ideal! Ore/taş yığınlarının üzerine doğru koşunca hızlıca 10+ ore parçalayıp çantamıza aktarılıyor. Kazmayla uğraşmaktan çok daha avantajlı…
3- Son görev – Rayne Syndicate’s Tower boss’unu nasıl öldürüyoruz?
Tutorial görevlerinin sonuncusu ve en zoru… Sabırsızlanıp erkenden gittiysen, biraz mutasyona uğramış bir pikaçu’nun saldırısına uğramış olduğuna eminim. Kaçacak yer yok, sonsuza kadar dönsen, zaman limiti var… Zor işler…
Peki nasıl mı yeneceksin? Chillet bebeğimiz ana yükü üstlenecek. Lifmunk da ara gaz verecek. Yedek de bir foxparks’ımız olacak.
İhtiyacın olanlar: Foxpark’s Harness (opsiyonel), Daedream’s Necklace, Lifmunk’s Submachine Gun, small feed bag (saldırı sırasında acıkıyorlar, bu olmazsa deli olursun), ok ve yay (tercihen crossbow).
Daedream’i yanımızda tuttuk, hemen ortaya Chillet’i at. Chillet saldırırken, en dış alanda koşarak döneceğiz sürekli. İşin yükünü Chillet üstlenecek, biz Zoe and Grizzbolt’tan biraz uzaklaşınca ok atacağız (her ok attığımızda Daedream de bi vuruyor) sonra koşmaya devam edeceğiz. Chillet hp’si düşmeye başladığında ölmeden hemen geri çek, lifmunk çıkar ortaya. Eğer partner skill’i açtıysan, otomatik silah olarak kafanda yer alıyor ve ciddi bir hasar veriyor. Bu sırada koşmaya devam et ve zaman kazan. Geri çektiğin Chillet iyileşiyor olacak. Lifmunk şarjörünü erken bitirirsen (e bitirme sen de, sakince tara!) o zaman ortaya bi de hemen foxparks’ı at, onu da alev silahı olarak kullan. Bitene kadar Chillet hp’si yükselmiş olur, hemen onu ortaya at ve koşmaya, koşarken arada geri dönüp 1-2 ateş etmeye devam et.
Hadi yine iyisin, bu taktikle öldürmeme ihtimalin çok düşük.
Bonus:
2. evin için çok fazla opsiyon var ama hem savaş avantajı olan (raid olduğunda gelemiyorlar bile!) hem bir çok ore olan, hem de çok güzel manzara ve ortamı olan bir alan…
Tam koordinatları: -260, -360
İyi eğlenceler!
Bu rehberimizi beğendiysen, Don’t Starve Together hızlı hayatta kalma rehberi ve Oxygen Not Included (ONI) başlangıç rehberlerine de göz atabilirsin!
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.