Akıllı telefonlar hayatımızı iyiden iyiye ele geçirdi artık. Biz de Bilgisayarda Android Uygulamaları Nasıl Çalışır? sorusuna cevap aramaya çalıştık.
Android uygulamalarını bilgisayarınızda çalıştırmak için “emulator” ya da “simulator” dediğimiz programlara ihtiyacımız vardır. Sizler için bilgisayarda (mac-windows) en iyi emulatörleri inceledik.
Emulatörlere uygulama yüklemek için Google Play hesabına ihtiyacınız olacak. Bu konuda yapmanız gerekenler konusunda emulatör size zaten yardımcı oluyor. Ya yeni bir hesap açmanız gerekecek, ya da mevcut hesabınızı kullanabilirsiniz.
Peki neden bilgisayarıma Android Emulatörü kurmalıyım?
- Mesela telefonunuzun ekranı çok küçük geliyor, oyunlarınızı istediğiniz gibi oynayamıyorsunuz. İşte tam sizin için gerekli.
- Ya da Clash of Clans gibi bir oyun oynuyorsunuz. Bu tip oyunlarda bazen birden fazla hesap açma gereği duyulabiliyor. İşte emulatörler tam burada devreye giriyor.
- Bir Android geliştiricisi olmanız durumunda da emulatörler çok işe yarayacaktır.
- Farklı android versiyonlarını, farklı android cihazları emulatörler ile daha kolay test edebilirsiniz.
PC – Windows Makineler İçin En İyi Emulatörler
Bluestacks
Bluestacks sanıyoruz bu emulatörler arasında en çok kullanılanı ama kimi özelliklerini kullanmak için Premium üyelik gerekiyor.
Droid4x
Droid4x bizim de kullandığımız Android emulatörü. Kullanımı gayet basit. Üstelik tamamen ücretsiz. Düzenli olarak güncelleme de gelmekte.
Andy
Andy’de tamamen ücretsiz olan emulatörlerden biri. Bluestacks’e rakip olabilecek kapasitede bir uygulama aslında.
Mac için en iyi Android Emulatörler
BluestacksOS
Bluestacks mac için de kullanabileceğimiz en iyi Android emulatörleri arasında. Ama dediğimiz gibi bir premium üyelik sistemi durumu var.
Droid4xOS
Mac makineler için de kullanabileceğiniz tamamen ücretsiz ve sorunsuz alternatif Droid4x’in mac versiyonu olabilir.
Genymotion
Windows versiyonu da bulunan Genymotion aslında bir emulatörden çok daha fazlası. Farklı android versiyonlarında farklı cihazları, browser’ları test edebilirisiniz. Geliştiriciler de Genymotion’ı çok sevecek. Fakat her güzel şeyin bir kusuru olur. Genymotion bu güzel hizmetlerini bize ücretli sunuyor.
Bilgisayarda Android Uygulamaları Nasıl Çalışır? işte bu şekilde! 🙂 Neptün’den yararlı bilgiler göndermeye devam edeceğiz. Takipte kalın…
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.